Saturday, 1 December 2012

haruskah aku terus menunggumu, mr.RIGHT ?

assalamualaikum .. 

lama kan aku xupdate blog ,, :( byak sgt benda yang jd dalam kehidupan aku .. ada yg pahit, manis .. msin un ad xoxo~ last update aku share psai relay aku dengan hazim an , bg gelaran buleh . public sgt lahh . (gedikss , hee) .. mr.H okea x ? HOHO 

skunk dah bulan disember , alhamdullilah .. mr.H dah hbeh hdapi SPM , aku un turut happy ,, :) aku harap result dy gempak :D spanjang tahun nie , aku ngn dia just contact smpai bulan 4 and hari-2 spesel mcm birthday aku , birthday dia, raya-3 ~ huhu . sdeh kan ? ( OPCOZ !!~ ) tapi .. aku redha .. dia nak exam , tmbah pulak aku dengan dia relay jarak jauh , ya Allah , kuatkanlah hatiku .. :) 


mr.H dah contact aku balik ... but .. 


seperti semua tahu , aku cuma gadis biasa .. yang dambakan kebhgiaan dari si dia ,, YESS  , aku mengaku, aku jeles .. jealous tgok memb aku dgn repay dia kuar , mkan sesama , wish tiap mlam sebelum tidur .. jemput kerumah , kenal ngn parent masing-2 . 


aku sunyi ... aku selalu tanya diri sendiri , kenapa aku xboleh mcam tu , padahal aku tahu jwpannya~ sebub aku dengan dia relay jarak jauh .. tpi kenapa sesukar ini ... kenapa .. :( kekadang aku trfikir , ptutkah aku trima lelaki B dalam hidup ku yg sesungguhnya menjanjikan bhgia n lupakan mr.H ? ohhNO! impossible la kay ,, xkan aku nak tinggalkan mr.H sebub aku sunyi ? NONSENSE!! *dont be egostic diyana .. 



Monday, 6 August 2012

Hanya Aku Cinta Kau Seorang

        Bukan mksudku utk brtindak curang ,, sesungguhnya aku tidak akan sesekali curang .. aku mengaku memang berat dugaan yg mendatang setelah kau pergi meninggalkan aku walau seketika .. aku mohon janganlah kau brfikir aku akan mencurangi mu kerana ia tidak pernah trlintas dalam fikiran ku ..

        Sungguhpun kenyataannya ramai yg meminta ,, hati aku tidak akan brdalih .. sungguhpun benar aku brhbung dengan ramai orang ,, tidak trdetik aku utk curangi mu ,, sungguhpun aku sangat mesra dengan yg laen ,, tahu lah hanya kau yg brtahta di hati kerdil nie .. 

        Biar yang kacak mendekatiku .. biar yg kaya memandangku .. tapi hanya kau dalam bola mataku walau kenyataan nya dirimu jauh nun disana dari aku .. sesungguhnya semua kelebihan dunia tidak mnjanjikan bhgia .. aku lebih suka kau yg sederhana , SAMA SEPERTI AKU ! 

Sungguh aku rindu senyumanmu .. sungguh aku rindu akan gurau sendamu .. sngguh aku tringin disakat mu seperti dahulu .. sungguh aku mahu memilih bju untuk mu ktika kita shopping .. 

AND .... 

sungguh aku teringin menyediakan sarapan mu seperti dlue .. >.< 

Wednesday, 27 June 2012

get well soon , my smurf

Assalamulaikum ,, 



sayang , kelip-2 mata ,tup tup dah seminggu lebih tak contact ngn hang langsung ,, dlue aku engat hang tinggalkan aku .. dah lupakan aku .. tapi , aku selalu salahkan diri aku coz telalu ego .. mfkan aku sayang ..

pda hari ke-4 hang tgalkan aku .. aku dapat 1 mesej dri hang .. mesej brgambar ,, Ya Allah ! hepi nya .!! tpi bukan hang yg hantaq .. tpi abg hang .. dy ckap , HAZIM  yg swoh anx at aku ,, aku bukak lha , nah , BAHAGIA ..


so selama nie aku engat hang tgalkan aku tu tak betul kan ?? hang sayangkan aku kan .. bhgia wehh , tpi disebalik berita baek tu .. abg hang gtaw hang sked skunk , dah smggu at hos , pnykit hang mkin terok .. aku wsau hang taw dak .. aku nges pueh-2 aty aku .. aku nyesal xbule g melawat hang , tengok keadaan hang ..hang duk jauh .. aku hanya mmpu brdoa ja .. mfkan aku taw sayang ..


 selepas kejadian tuu , aku tak ptuih-2 doakan hang .. sumpah aku tak penah syang orang mcm aku sayang hang selaen parents aku .. aku nak hang sembuh .. aku nak keadaan kita cm dlue .. aku nak tengok hang senyum depan aku .. aku nak memori kita cam dlue ..aku trpkiaq .. hang SPM taon nie , but hang selalu miss kelas sebub pnykit hang .. rsau msa depan hang .. sobb...sobb


lepas ja dari tuu , aku lgsung xdpt khbar pa tntang hang sampai sekarang .. mcam-2 benda aku na share nan hang .. aku dapat gji prtama aku ,, nk sangat aku guna dengan hang .. wlu un tak byk mna .. aku usaha sndri ^_^ aku nak taw prkembangan hang .. aku windu hang taw dak sayang !~



Thursday, 12 January 2012

who me in your eyes ..:(

halo2 .guys ..huh ..huh .. ble da naek form 4 nie .. like PM la plak .. bz mmnjang ..huh .! agk tnsion disitu ,, hoho .erkk , derek gelak mcm santa claus ,! HOHO .~ uish ,, aku blog blog aku td ,, da berhabuk blog aku nie ..

ap ye ap ye .. na tlis pasal ap yea ? ha..psal khdupan form4? xbez lha , now aku in not not good mud .( mf tpi english saya A ) hoho , jgn slhkan tecer aku ukehh .! dy sgt grang ...:) hihi .. 



tara ..!!! ttibe jek aq ksi lgu nie kan .. jum kita nyanyi sama2 nak .??! 

xtao why ,ttbe aku tringat kt lagu nie sjak aku ad misunderstand nn bf aku , why2 ..why .. herm ..lagu nie mncrminkan stuasi aku skunk ka?  i think not at all . 

kmi da bina hbungan nie da setahun lbeh . aku hrap sgt .. he not change .:( 

Sunday, 1 January 2012

SEKOLAH ASRAMA ,, ?!

Ini antara perbualan aku wif my mom yg telah menyerabutkan kepala otak aq yg genius niey*STOP .! ukea2,,aku perasan .. 


ME  : ma ..! diana dapat 6a ,, ohh no , i cant challenge kakak ..


MY MOM : alhamdullilah ,,ukea la tu,rzeki smpai situ je .


ME : uke ma ... but .. ma nak diana stay badawi ? diana engat nak cari skowl kluster like dato onn .


MY MOM : ikot diana la .. but ma lg prefer diana duk asrama .. 


ME : ASRAMA ??!! no..no..no...


MY MOM : why ? ukea ap .. belajar un sistematik . berdikari . xda la mengadap MUKABUKU n phne tiap2 hari ..


ME : *dalam kepala otak aku bila sebut perkataan asrama,,"no phone ! no mukabuku !" =,= 




#ukea,kesimpulannye ,i cant survive my life without phone :)

Monday, 19 December 2011

mario maurer ..! he so kawaii .!!

>ASSALAMUALAIKUM guys .. have hepi day okeyy... arini aku na ckp sal artis thailand niey .. u know, he soo cute  ..! 

>okey2 ..dy mg xfmes sangat kat mlysia nie ..(nama un artis thailand kan) ..

>aku kenal dy un coz someday memb aku bg 1 movie aku swoh tngok .. movie tu A LITTLE THING CALLED LOVE a.k.a FIRST LOVE ,,nahh klu korunk na tgok trailer dy ..:)


>movie stori pasal sowg girl nie,,(PIMCHANOK) she has bug face ..minat kt boy plig fmes kt skowl dy (sapa lg klu bkn mario maurer ) .. 

>memang xsepadan la kn,tpi ..dalam diam ,sebenarny , mario maurer un da tahu isi hati girl nie .bila pimchanok na mnigkat dewasa,dy mnjadi sowang yg cantek .

>then,brmla a episode suka duka :D ha'ah .. smpe situ je aku storik , law na tengok ,cari dalam youtube keh :)

time berlakon :)

      time nie dy ta brubah lg XD

ha'ah ..da jd cntek :) lawa kan ??

valentime day ...:)


>okey2 ..selain aku suka tengok MARIO MAURER ,aku ska jalan cerita movie nie.. gempak kowt .. trend skunk a .. :) 

>juz time skunk memang ssah na jmpa cinta sejati mcm dalam movie niee ..ap2 un..MARIO MAURER trbaekk a.. kawaii sangat .>,< .

wahh ,,skema nya ! tp comel



time tido un comel ..grrr 

uhh .. apple bracun .~~

SEKIAN ~~







Sunday, 18 December 2011

aku gementar tapi aku redha :)

DALAM tahun niey ... situasi aku lebih kurang mcam gmbaq kt bawah nie lha .. aku wakilkan gmbar jek k ?? harAp korunk pham :)) .. tgal beberapa hari jek lg ..result keputusan PMR bkal kuaq .. wahh ,tayah tny a..memang DUP DAP jgk a jntug aku brgerak nie..huhu .

AWAL TAHUN ..- okey2 , masa nie aku still xsedar yang aku bkal hdpi exam yg kdua pentig SPM .. so ,,keje aku dalam kelas ,, maen lha !! ^^ -


TENGAH TAHUN .. - aku tengok ujian UP aku terok .. sudah sekian lamanya .. baru aku sedar dan nak exam .!!! -


 AKHIRNYA .! - aku brtugkus-lumus mnimba ilmu dalam kelas .(xda maen2 dah,xda kejar2 dh lm kls) ,nmpk sgt aku budak nakal ..>,< -


MASUK DEWAN ... - orang tua aku cakap masuk dewan mulakan dengan kaki kanan :) ,,aku mulakan dengan bismillah dan jwb dengan tenang(ad cuak cket) >,< -


FREEDOM ! - hooraayy ... memang tak sah klau xdengar bunyi mercun ..tepung jugak laris hari tu ..bkn utk dibuad cekodok ,tpi utk bling kt memb :) tpi sdeyh.. aku merdeka lewat sehari coz amek bhs. arab ..T_T -


SAAT YG DITUNGGU .. - bukan ditunggu...digeruni suma bdk yg amek PMR la.. sma pantas berlalu..hanya beberapa hari lg jek .. suma perasaan aku rasa .. takot,gementar,pasrah,risau,redha,cuak ..ahh .suma lha . -


DOA KU .. - aku harap sgt ..dlm kputusan yg cmerlang .. klu tak un .. kptusan yg bule megembirakan owg tua aku .. ^.^ ..hrap2 ,, mcm kat bwah a  -


THE END .. ha ah.. lepas jek aku dapat result .. mka abeh la khidupan aku sebagai budak 15 tahun ..then .. dengan azam baru .. aku akan lebih brusaha and tamao maen lari2 dah dlam kelas :D ..