Monday, 19 December 2011

mario maurer ..! he so kawaii .!!

>ASSALAMUALAIKUM guys .. have hepi day okeyy... arini aku na ckp sal artis thailand niey .. u know, he soo cute  ..! 

>okey2 ..dy mg xfmes sangat kat mlysia nie ..(nama un artis thailand kan) ..

>aku kenal dy un coz someday memb aku bg 1 movie aku swoh tngok .. movie tu A LITTLE THING CALLED LOVE a.k.a FIRST LOVE ,,nahh klu korunk na tgok trailer dy ..:)


>movie stori pasal sowg girl nie,,(PIMCHANOK) she has bug face ..minat kt boy plig fmes kt skowl dy (sapa lg klu bkn mario maurer ) .. 

>memang xsepadan la kn,tpi ..dalam diam ,sebenarny , mario maurer un da tahu isi hati girl nie .bila pimchanok na mnigkat dewasa,dy mnjadi sowang yg cantek .

>then,brmla a episode suka duka :D ha'ah .. smpe situ je aku storik , law na tengok ,cari dalam youtube keh :)

time berlakon :)

      time nie dy ta brubah lg XD

ha'ah ..da jd cntek :) lawa kan ??

valentime day ...:)


>okey2 ..selain aku suka tengok MARIO MAURER ,aku ska jalan cerita movie nie.. gempak kowt .. trend skunk a .. :) 

>juz time skunk memang ssah na jmpa cinta sejati mcm dalam movie niee ..ap2 un..MARIO MAURER trbaekk a.. kawaii sangat .>,< .

wahh ,,skema nya ! tp comel



time tido un comel ..grrr 

uhh .. apple bracun .~~

SEKIAN ~~







Sunday, 18 December 2011

aku gementar tapi aku redha :)

DALAM tahun niey ... situasi aku lebih kurang mcam gmbaq kt bawah nie lha .. aku wakilkan gmbar jek k ?? harAp korunk pham :)) .. tgal beberapa hari jek lg ..result keputusan PMR bkal kuaq .. wahh ,tayah tny a..memang DUP DAP jgk a jntug aku brgerak nie..huhu .

AWAL TAHUN ..- okey2 , masa nie aku still xsedar yang aku bkal hdpi exam yg kdua pentig SPM .. so ,,keje aku dalam kelas ,, maen lha !! ^^ -


TENGAH TAHUN .. - aku tengok ujian UP aku terok .. sudah sekian lamanya .. baru aku sedar dan nak exam .!!! -


 AKHIRNYA .! - aku brtugkus-lumus mnimba ilmu dalam kelas .(xda maen2 dah,xda kejar2 dh lm kls) ,nmpk sgt aku budak nakal ..>,< -


MASUK DEWAN ... - orang tua aku cakap masuk dewan mulakan dengan kaki kanan :) ,,aku mulakan dengan bismillah dan jwb dengan tenang(ad cuak cket) >,< -


FREEDOM ! - hooraayy ... memang tak sah klau xdengar bunyi mercun ..tepung jugak laris hari tu ..bkn utk dibuad cekodok ,tpi utk bling kt memb :) tpi sdeyh.. aku merdeka lewat sehari coz amek bhs. arab ..T_T -


SAAT YG DITUNGGU .. - bukan ditunggu...digeruni suma bdk yg amek PMR la.. sma pantas berlalu..hanya beberapa hari lg jek .. suma perasaan aku rasa .. takot,gementar,pasrah,risau,redha,cuak ..ahh .suma lha . -


DOA KU .. - aku harap sgt ..dlm kputusan yg cmerlang .. klu tak un .. kptusan yg bule megembirakan owg tua aku .. ^.^ ..hrap2 ,, mcm kat bwah a  -


THE END .. ha ah.. lepas jek aku dapat result .. mka abeh la khidupan aku sebagai budak 15 tahun ..then .. dengan azam baru .. aku akan lebih brusaha and tamao maen lari2 dah dlam kelas :D ..

Tuesday, 13 December 2011

pabila semua tingal kenangan .. :(


aku .. betoi2 nak kita macam dlue .. TLONG LHA ,, 

jangan lenyapkan hubungan kita sekelip mata utk hubungan yang telah kita bina selama 3 taon  .. !! 

mna kwan aku yang dlue .? 

yang susah senang tetap bersama ??!

xkn korunk suma nak suma nie juz tgal kenangan ..!

SUMPAH AKU CAKAP , AKU BTOI RINDUKAN SAAT2 KITA BERSAMA DLUE .. !

Sunday, 11 December 2011

y must cHange?

HALO . lama x post baru kan .. HOHO . uke2 ..ASSALAMUALAIKUM .! huhu .. okey2 .. suma orang ad kawan kan ? dalam banyak2 kawan ,, mesti ad yg pling kita rapat kan .?? sama la mcam aku .. (xtnya aku pon) hikhik .. ukey fine ... :( .. korunk mest sayangs kawan msig2 kan .. aku un cam tu jgak .. klau bule ,, aku na kwan sampai mati ... kawan dunia akhirat .. suma orang na mcam tu :) okey.. mesti korunk ta paham ap benda la yang aq melalut nie .hikhik .. hidup nie .. macam roda (amek dari buku ) ,sekejap kita kat atas ,sekejap kita kat bwah kan .. HOHO . orang cakap btulkan yang salah ..tmbahkan yang brkurangan .. perbaiki dri dari pengalaman .. tapi kan .. kalau da baek tu ..mesti la kna kkalkan .:) macam kawan2 .. kalau da serasi bersama .., knapa mesti rosakkan hbungan itu padahal ..ianya hal yang baek :) kalau bruk , tgungjwb kita na prbetulkan .: ) ntah la .. aku hrap sangat kwan2 aku macam dlue :) 

Monday, 5 December 2011

ohh .! kau pengecut rupanya .!

halo2 guys .. sehad2 ke korunk ., uke .. cer tgok tajuk di atas tu ..yg besar tu (padahal xbesar mna un)  hihi ..
hah ..pelik tak tajuk tu ..? nie aq na storik2 la niey sal tajuk di atas .. ad rasa aura aq tengah marah ta ?huhu .(suka merepek ) ..hihi ..


ukey2 .. story dy ceni .. ad sowg boy nie .. ribut tadak ,angin tadak ,ujan un tadak..dy tetiba je ngan bangga diri uad fitnah psal aq .. ckp bkn2 ..ckap bnda yang lgsug aku xpena uad .. sket aty jgk a bla dpat taw kan .. u'all un law dalam stuasi aku komfem bengang gila kan kt boy yg kurang ajar a.k.a pengecut gred C tu. .. 


ukey fine ..tmpat umum ceni memag xle na gtaw who's the bad boy kan .. but ..ta kisah la sape un ... but dy patot tao yg dy tu pengecut gila ahh .. kalau lha ta puas aty tang mna ka ,, why not face2face jek ngan aku ,,xyah wsau ,, aku bukannyer mkan owg ..hihi.. xyah la na sebar2 ftnah sal aku .. tapi dont worry , aku skit un ta tkot ftnah dy tu coz bukan aku yang buad.. why aku harus takot or gementar kalau aku ta buad kan ..so uad ttaw ja ..:D 


aku bukan takot . juz agak bengang la kan ... bila aq pk2 balek ,kot2 la aku pena uad slah kat boy tu kan ..trkacau awek dy ke an .(dye mna na ad awek .!) ..hemm .. tu la aku gelar boy tu pengecut ..! npa ta ckap depan jek .! please lha ..aku nie bukan jenis suka menyampah kat owg .. so .. dont let me be like that okey .!! huh .. lega sket bila da lepas sume kt cniey ..kuang3 ..


uke2 .. niie aku na bagi kata2 trakhir,toksah le dok buad fitnah ..bkannyer ad advantage un ..dah tu ..dapat dosa free jek ..but plig yang korunk ptot tao la kan ..owg duk uad fitnah nie pngecut gred C tao tak..ta berani na face2face .. get lost lha,,suka sangat uad owg meluat kan ..?! (tengah marah nie)hhuhuhhu .. sudah lha setakat nie .. laen kali aku post lgi ehh ..BUBYE ASSALAMUALAIKUM


moody ..=.=

Friday, 2 December 2011

<< vlogging >>

ASSALAMUALAIKUM ... kali niey aku na promote satu vlogger kat korang .. selalu nyer time2 aku bosan ... suka tngok video2 budak tempatan kita vlogging ... ukey,memang ramai yg vlogging nie .. tpi antara yg femes n plig best (bagi aku la yerr)..MAT LUTHFI .. sumpah best kot dy vlogging .. kelakar ..selit nasihat cket2 .. .. nah ..korunk tgok le .. aku bgi satu jek ..law na tngok lgi ..cari lam utube ukey ..:)

Thursday, 1 December 2011

ohh .. aku bosan ..:(

Halo halo suma .. :) dah mam ke belum,aih..asal tanya psal mkanan plak nie .(uke fine, aq tgah lpar) hee .. dah2 ..suka sangat melalut aku ni .. ha'ah ,sorie lupa .ASSALAMUALAIKUM .! tu baru lengkap . <3 


uke .. kli nie aku post bub bosan gila .. thap gban .. thap separuh mampos a (gya bhsa hiperbola) hihi ..sia2 belajar b.melayu kat skowl kn ..hah tudia ..aku melalut lg ..erggh..FOCUSS .! hee .. oke oke.. kmbali tjuk asal post nie .. 

uke ..we all know, remaja skunk including me ,xlari dri tepon bimbit ,hang out, money, BOY/GIRLfriend,on9,games or ap2 ja eh ..(xlarat na snaraikan la plak) .. so ..mcam pelik jek kan when ssetengah tu ckp"wahh,bosan lah../errghh,,boink siot.." .. NO..no .. tak pelik ehh coz aku sendiri penah rasa camner syahdunyerr rsa kebosanan ..hikhik .. 

uke fine ... bosan nie ad byak kategori .. but ..disebabkan nie post blog HAK milik kekal aku ..so aku storik kisah aku je lha ehh .:) dalam bnyk2 bosan la kan ...aku bule tahan lagi ... TAPI...TAPI...BUT..huhu,kalau xda phne melekat kat tgn..tu aku xbule dduk ..uke mybe org laen bule ,but NOT ME .!! (camner la aku kalau ditakdirkan duk asrama)-pakai seludup la aku,hikhik- tapi ...kalau phone lekat kt tangan tpi kdet hanya mmaparkan wajahnya seperti RM0.00 (@#$%^%$%..!) camne ..!! uhh.. tension2 .. >.< 

aku pun tao ..ap bez nyer pgg phne tiap masa .. tapi .. bg aku ..it only thing that between i and my boy .. coz kan dy duk jauh nun disana .. bub tu aku takot sangat lau aku xdapat blas mcj or kol dy .. :) tapi ..situasi aku skunk nie ... aku XDA KREDIT .! bila x contct dy .. mcam2 benda trut dpngaruhi .. like xd mnatt lgsug na maen games,hang out un..pkiaq berkali-kali jugak ahh .uhh =.=

uke fine.. post nie aku uad kesimpulan cket eh ..coz takot tak paham,aku kan suka melalut . ukey2 .. aku na gtaw ap2 un keje yang aku uad ,klu time tu aku 'not in good mud' ngn dy ,memang xkan jadek ..oke..setengah org ckp .. "mcj pg ptg siag mlm,mcam bule bhgia" .. so ..klu org tu ckp kt aku,aku ckap alek "so, aku mcj xcubit duit mak bapak hang pon,yg hang kalot sgat pasal ?jap,ad aku kacau kaen batik hang?!x kan..soo...aku xjga kaen batik hang,hang jgan kcu selipar jepun aku..kan xpsal jek mkn selipar 10 ringgit aku nie

Wednesday, 30 November 2011

ohh .. aku bahagia :))

ASSALAMUALAIKUM .. hey2 . ad storik baru na kongsi .. :) law na taw teruskan baca . kalau follow lebih baek .huhu


.as AKU sendiri sedar .aku memang suka engat tarikh2 special bagi aku (walau un bg ampa yg laen tak) but ..mine is mine okey .! so ..dont kalot2 na ktuk , t xpasal je dapat dosa FREE :D
sudah2 .. ap bende la yang aku melalut nie kan . nahh ,nie lagi tarikh yang aku suka . 26.11.11 .. tarikh ap nie..nie na share ngan korunk a nie . (panjang la plak mukadimah aku)


cantek tak tarikh tu ? xla cantek mna un kan . but tarikh tu sangat berharga bagi aku ..ukey2 ..na mla stori la nie.. tarikh nie the ferst time aku hang out dgn hubby aku .uke fine , jangan labelkan aku "perak"ataw dalam bhasa sopannye dungu ."perak tu bahasa owg penang .(klu xphm tu pandai2 cari tp jgn cari lam kmus .aku jamin xkn ad) ..


uke fine .. aq tak nafikan ..mesti ssetengah owg pkir yg aku nie,"alahai minah nie,kuaq nan balak un na syok sgt". aku sedar tu benda besa ,sampaikan sstengah tu da jadek rutin kowt setiap miggu dating nan balak , but not for me ,, yea3 .. mmang kami ssah na kuaq dua . tmbah2 sejak dy pindah .perggh ..(automatiklah diikhtiraf sbgai hbungan jarak jauh) hehee..


that why ..setiap detik ..setiap masa yang kami lalui ..aku xkan sia2 kannyer .. hihik .. uke ,aku mengaku ,sometimes aku tengok kaple ka ann .. aku cakap sorang2 "wahh, bez la depa , ad kple tlog teman shopping" but ..aku sedar situasi aku skunk .. laen orang ..laen maslahnyer .. :) ta kisah lah .. klu x kuaq nan balak .xbhgia ke .. wajib ehh  law kple je msti kuaq berdua .. huhuk .tpi bub 26.11.11 ...aku dpt jwpan why girl suka kuaq nan blak diorang .hahaa .. 


ape ape un ..aku sayangs hubby aku ,kau ada ??! huhu bubye deer .. oppss dearr .<3





Tuesday, 22 November 2011

sayangs hampa suma ..!~

hey2  ...! mau storik2 lagi niey ..! huhuk 


18 november 2011 ..
na tau nie tarikh ap .? law tamau taw toksah baca ..senang ..na taw .. bca a..( aduhh ..tu un na kna bg taw ke..) jap2 .!! mukadimah xbg lagi ...ASSALAMUALAIKUM .. [ x jwab dosa ] .. nie na cita pasal kwan aq.. memb skowl aq lha .huhu .. hari nie bule dikatakan hari perpisahan aa buad suma bdax form3 batch'11 .. tdek kat skowl .. ferst g awal2 tuh..suma dok chilex2 g .. cover konon nye kot .! then time na balek nie a jiwa xbapa na sedap ..
(HELLO.!MST LA.. DA NA BERPISAH KUT .!) kmi xdak tmpat na lpak2 .astu sir tawfeet sgt lha bermurah aty bg kmi duk klas kmi yg lma .(xla lma xcgt .klas 3aa taon nie aa.)


then duk syok2 lepak .. titebe salah sowg memb aq bwk kuaq camera dye ..otak kmi ttbe dpt satu idea yg sgt lha bernas .! toiinngg !!~ pe gi.. xkan na tgok sja .. kmi un snap la bbrapa gmbar utk knangan .. astu rekod cket2 bibit-bibit kami dlm klas tuh .. bez kot ..! memb yg selama nie .asal cmera je lari.. saat akhir nie..pndai plak depa bkerjasama .!(ccekk sukkaaa!! ) huhu .. klas laen kmi xtaw lha ..but klas kmi da mcm satu fmily .. suka duka sntiasa dharungi bersama 3 taon nie.. ( masok blik disiplin un sama2 ) hehek .. 


jeng3 ..! tiba la saat yg kmi lgsung xna hdapi .. iaitu prpisahan .. okey..mybe owg ckp.. "chilex a..taon depan ad g .." tapi .. ketentuan TUHAN , kite xtau kan .. so siap sedia daqi awal lha kehh . yang pling segan na ckp .. (tpi still na ckp jgk) ... aku lah owg ferst yang mnitiskan air mata ..toksah duk kta aq jambu (sdeyh kut) .. then...diikuti memb aq yang laen trut mmbnjiri kls 3aa nn air mta .. masig2 luahkan perasaan msing2 ..sambil2 duk feeling tuh .. bule plak depa bkak lagu KENANGAN TERINDAH nyanyian samsons .. utk menambahkan lagi perisa .hahah .sob...sob..:( .. secara x sengaja .. semua rahsia..isi aty..ktuk belakang..suma trbongkar.. huhuk .lumrah kehidupan ..! msing2 xsempurna .. :)


brkhir lha itu ..maka berakhirlah kesah idup aq ngan memb yang selama 3 taon xpena rengang .. (sdeyhh ouu) banyak sgt yg kmi harungi brsama .. tmbah time pom tuh .. uke lha ..akhirnya .suma tuh tamat .. akan aku jadikan ampa kenangan aq paling BERMAKNA ...


UTK MEMB2 aku ..
aku sayang ampa sangat2 .. ! mnx maap law aq ad uad salah .. maap law pangai aq cam budax2 ..tu mg dri aq.. (aq xhipokrit taw) . kwan xle tkaq ngn ap2 .. hampa kawan aku dnia akhirat ..!!

PINK ITU JAMBU ..!??

Wah3 ... sejak dua menjak nie rajin sungguh aq update blog nuhh .. bkn ap .. da xde keje na uad.. skowl holiday ..mau duk taw a .huhu
ASSALAMUALAIKUM ...   (jawab jangan x jawab .. na bgi pahala niey)huhu ..


hah ..hari nie saje je trgerak hati na tulis .. kisah dy cenie ...
PADA SUATU HARI ... cewaahh .. mcm brcerita la plak ... huhu . sebelum cuti skowl hari tu.. aku nan memb saje suke2 cite ttg blog .. astu kan ..(besa la..aq kan dungu cket .! )cket ja taw .. memb aq ..aq mnx tlong dy uad background kt aq ... (masa tuh kan aq still blur2 ttg blog niey)hehek ;-)


ha'ah ..! jmpa un templete yg kami cari...then ..dy mnx aq plih background yg aku nak ... aq tngok ...uhh .! memancar-mancar..(padahal x un,imaginasi jek lbeh)huahua .. suma pink ..! dengan selambenyer aq ckp ."wehh,suma pink .! engt aq jambu sgt ke ..!"astu ..... ttbe jek aq pkirkan something ....


stop ..!! aq pkir ... aih ..cena la aq leh kta cetu ... dlue un .. aq seorang yg skakan pink ..!! ampa kena caya k..ad bukti ...ce tngok background skunk aq .. blink2 ja .. pink gitu dehh ..huhu.. dlue la aq gilakan pink .. akibatnya.. bla mata da celik ..then pmikiran aq da mtang cket ..(matang dah kot) .. aq nyesal la plk.. huhu ...then .. bila memb2 datang uma .. pupu ke... xda ayt laen aku dengar .."DIY ..!!! pinknya..!!"(nampak sgt depa cakap ttg blek aq ....uhh )=.=


tapi bila pkir alek ... xsalah kot .. btoi ka.. pink tu meng-image-kan seseowg itu jambu ..? cek pon bukan nya pham sangat .. hihi ..tapi .. tengok lelaki pakai baju pink ... standat ja.. ap yg xkena nyer..kt mna jambu nyer..~ uke fine ..mybe owg cakap pink tu warna lembut .. law cetu .adakah "lembut n jambu" membawa maksud yang sma ?uhh .. example .: kuaq shopping astu trserempak ngan boy sowg nie ..pki baju pink ..mst dalam pkiran ckap "perghh,jambu a laki tu ..pki baju pink .." senag2 je nilaikan seseowg tu kan.. huhu .xle slhkan owg yg ckp tu jgk .. coz selalunyer baju pink nie girls ja pakai .:)) so..pndai2 a ampa pkir k .>.<

tapikan .. 
PINK dalam bhsa inggeris ialah merah JAMBU .!! (adek aq 3 taon un tao)

uhh .. ! sabarlah wahai diri ..

hey2 .. na tao tak .? xna tao sudah . bule belah .. tpi aq tetap na bg taw jgak ..



cinta jarak jauh nie mg dugaan dy berat erk .. perlu bnyak kesabaran .. bykkan keyakinan tehadap pasangan .. then the more important for me is .we need trust each other ...huhu ..ferst tuh mg aq xle tahan suma nie .. but dye selalu bg aq skongan .. dy un rasa benda yang sma nan aq ...bukan kehendak dy suma nie brlaku ,..AKU SDEYH KAU SDEYH .KAU HAPPY AKU TURUT HAPPY .! huhu .kadang tuh aq jeles jgak tgok memb aq kuaq nn boy msing2 an ..huhu (bkn jeles na rebut blak owg ukeh)..fullstop .! 

na uad cena .. sabar je a.. wahai diri .. chaiyok2 .!! huhu


aku sayangs dy ketat2 wehh .... !~