Monday, 19 December 2011

mario maurer ..! he so kawaii .!!

>ASSALAMUALAIKUM guys .. have hepi day okeyy... arini aku na ckp sal artis thailand niey .. u know, he soo cute  ..! 

>okey2 ..dy mg xfmes sangat kat mlysia nie ..(nama un artis thailand kan) ..

>aku kenal dy un coz someday memb aku bg 1 movie aku swoh tngok .. movie tu A LITTLE THING CALLED LOVE a.k.a FIRST LOVE ,,nahh klu korunk na tgok trailer dy ..:)


>movie stori pasal sowg girl nie,,(PIMCHANOK) she has bug face ..minat kt boy plig fmes kt skowl dy (sapa lg klu bkn mario maurer ) .. 

>memang xsepadan la kn,tpi ..dalam diam ,sebenarny , mario maurer un da tahu isi hati girl nie .bila pimchanok na mnigkat dewasa,dy mnjadi sowang yg cantek .

>then,brmla a episode suka duka :D ha'ah .. smpe situ je aku storik , law na tengok ,cari dalam youtube keh :)

time berlakon :)

      time nie dy ta brubah lg XD

ha'ah ..da jd cntek :) lawa kan ??

valentime day ...:)


>okey2 ..selain aku suka tengok MARIO MAURER ,aku ska jalan cerita movie nie.. gempak kowt .. trend skunk a .. :) 

>juz time skunk memang ssah na jmpa cinta sejati mcm dalam movie niee ..ap2 un..MARIO MAURER trbaekk a.. kawaii sangat .>,< .

wahh ,,skema nya ! tp comel



time tido un comel ..grrr 

uhh .. apple bracun .~~

SEKIAN ~~







Sunday, 18 December 2011

aku gementar tapi aku redha :)

DALAM tahun niey ... situasi aku lebih kurang mcam gmbaq kt bawah nie lha .. aku wakilkan gmbar jek k ?? harAp korunk pham :)) .. tgal beberapa hari jek lg ..result keputusan PMR bkal kuaq .. wahh ,tayah tny a..memang DUP DAP jgk a jntug aku brgerak nie..huhu .

AWAL TAHUN ..- okey2 , masa nie aku still xsedar yang aku bkal hdpi exam yg kdua pentig SPM .. so ,,keje aku dalam kelas ,, maen lha !! ^^ -


TENGAH TAHUN .. - aku tengok ujian UP aku terok .. sudah sekian lamanya .. baru aku sedar dan nak exam .!!! -


 AKHIRNYA .! - aku brtugkus-lumus mnimba ilmu dalam kelas .(xda maen2 dah,xda kejar2 dh lm kls) ,nmpk sgt aku budak nakal ..>,< -


MASUK DEWAN ... - orang tua aku cakap masuk dewan mulakan dengan kaki kanan :) ,,aku mulakan dengan bismillah dan jwb dengan tenang(ad cuak cket) >,< -


FREEDOM ! - hooraayy ... memang tak sah klau xdengar bunyi mercun ..tepung jugak laris hari tu ..bkn utk dibuad cekodok ,tpi utk bling kt memb :) tpi sdeyh.. aku merdeka lewat sehari coz amek bhs. arab ..T_T -


SAAT YG DITUNGGU .. - bukan ditunggu...digeruni suma bdk yg amek PMR la.. sma pantas berlalu..hanya beberapa hari lg jek .. suma perasaan aku rasa .. takot,gementar,pasrah,risau,redha,cuak ..ahh .suma lha . -


DOA KU .. - aku harap sgt ..dlm kputusan yg cmerlang .. klu tak un .. kptusan yg bule megembirakan owg tua aku .. ^.^ ..hrap2 ,, mcm kat bwah a  -


THE END .. ha ah.. lepas jek aku dapat result .. mka abeh la khidupan aku sebagai budak 15 tahun ..then .. dengan azam baru .. aku akan lebih brusaha and tamao maen lari2 dah dlam kelas :D ..

Tuesday, 13 December 2011

pabila semua tingal kenangan .. :(


aku .. betoi2 nak kita macam dlue .. TLONG LHA ,, 

jangan lenyapkan hubungan kita sekelip mata utk hubungan yang telah kita bina selama 3 taon  .. !! 

mna kwan aku yang dlue .? 

yang susah senang tetap bersama ??!

xkn korunk suma nak suma nie juz tgal kenangan ..!

SUMPAH AKU CAKAP , AKU BTOI RINDUKAN SAAT2 KITA BERSAMA DLUE .. !

Sunday, 11 December 2011

y must cHange?

HALO . lama x post baru kan .. HOHO . uke2 ..ASSALAMUALAIKUM .! huhu .. okey2 .. suma orang ad kawan kan ? dalam banyak2 kawan ,, mesti ad yg pling kita rapat kan .?? sama la mcam aku .. (xtnya aku pon) hikhik .. ukey fine ... :( .. korunk mest sayangs kawan msig2 kan .. aku un cam tu jgak .. klau bule ,, aku na kwan sampai mati ... kawan dunia akhirat .. suma orang na mcam tu :) okey.. mesti korunk ta paham ap benda la yang aq melalut nie .hikhik .. hidup nie .. macam roda (amek dari buku ) ,sekejap kita kat atas ,sekejap kita kat bwah kan .. HOHO . orang cakap btulkan yang salah ..tmbahkan yang brkurangan .. perbaiki dri dari pengalaman .. tapi kan .. kalau da baek tu ..mesti la kna kkalkan .:) macam kawan2 .. kalau da serasi bersama .., knapa mesti rosakkan hbungan itu padahal ..ianya hal yang baek :) kalau bruk , tgungjwb kita na prbetulkan .: ) ntah la .. aku hrap sangat kwan2 aku macam dlue :) 

Monday, 5 December 2011

ohh .! kau pengecut rupanya .!

halo2 guys .. sehad2 ke korunk ., uke .. cer tgok tajuk di atas tu ..yg besar tu (padahal xbesar mna un)  hihi ..
hah ..pelik tak tajuk tu ..? nie aq na storik2 la niey sal tajuk di atas .. ad rasa aura aq tengah marah ta ?huhu .(suka merepek ) ..hihi ..


ukey2 .. story dy ceni .. ad sowg boy nie .. ribut tadak ,angin tadak ,ujan un tadak..dy tetiba je ngan bangga diri uad fitnah psal aq .. ckp bkn2 ..ckap bnda yang lgsug aku xpena uad .. sket aty jgk a bla dpat taw kan .. u'all un law dalam stuasi aku komfem bengang gila kan kt boy yg kurang ajar a.k.a pengecut gred C tu. .. 


ukey fine ..tmpat umum ceni memag xle na gtaw who's the bad boy kan .. but ..ta kisah la sape un ... but dy patot tao yg dy tu pengecut gila ahh .. kalau lha ta puas aty tang mna ka ,, why not face2face jek ngan aku ,,xyah wsau ,, aku bukannyer mkan owg ..hihi.. xyah la na sebar2 ftnah sal aku .. tapi dont worry , aku skit un ta tkot ftnah dy tu coz bukan aku yang buad.. why aku harus takot or gementar kalau aku ta buad kan ..so uad ttaw ja ..:D 


aku bukan takot . juz agak bengang la kan ... bila aq pk2 balek ,kot2 la aku pena uad slah kat boy tu kan ..trkacau awek dy ke an .(dye mna na ad awek .!) ..hemm .. tu la aku gelar boy tu pengecut ..! npa ta ckap depan jek .! please lha ..aku nie bukan jenis suka menyampah kat owg .. so .. dont let me be like that okey .!! huh .. lega sket bila da lepas sume kt cniey ..kuang3 ..


uke2 .. niie aku na bagi kata2 trakhir,toksah le dok buad fitnah ..bkannyer ad advantage un ..dah tu ..dapat dosa free jek ..but plig yang korunk ptot tao la kan ..owg duk uad fitnah nie pngecut gred C tao tak..ta berani na face2face .. get lost lha,,suka sangat uad owg meluat kan ..?! (tengah marah nie)hhuhuhhu .. sudah lha setakat nie .. laen kali aku post lgi ehh ..BUBYE ASSALAMUALAIKUM


moody ..=.=

Friday, 2 December 2011

<< vlogging >>

ASSALAMUALAIKUM ... kali niey aku na promote satu vlogger kat korang .. selalu nyer time2 aku bosan ... suka tngok video2 budak tempatan kita vlogging ... ukey,memang ramai yg vlogging nie .. tpi antara yg femes n plig best (bagi aku la yerr)..MAT LUTHFI .. sumpah best kot dy vlogging .. kelakar ..selit nasihat cket2 .. .. nah ..korunk tgok le .. aku bgi satu jek ..law na tngok lgi ..cari lam utube ukey ..:)

Thursday, 1 December 2011

ohh .. aku bosan ..:(

Halo halo suma .. :) dah mam ke belum,aih..asal tanya psal mkanan plak nie .(uke fine, aq tgah lpar) hee .. dah2 ..suka sangat melalut aku ni .. ha'ah ,sorie lupa .ASSALAMUALAIKUM .! tu baru lengkap . <3 


uke .. kli nie aku post bub bosan gila .. thap gban .. thap separuh mampos a (gya bhsa hiperbola) hihi ..sia2 belajar b.melayu kat skowl kn ..hah tudia ..aku melalut lg ..erggh..FOCUSS .! hee .. oke oke.. kmbali tjuk asal post nie .. 

uke ..we all know, remaja skunk including me ,xlari dri tepon bimbit ,hang out, money, BOY/GIRLfriend,on9,games or ap2 ja eh ..(xlarat na snaraikan la plak) .. so ..mcam pelik jek kan when ssetengah tu ckp"wahh,bosan lah../errghh,,boink siot.." .. NO..no .. tak pelik ehh coz aku sendiri penah rasa camner syahdunyerr rsa kebosanan ..hikhik .. 

uke fine ... bosan nie ad byak kategori .. but ..disebabkan nie post blog HAK milik kekal aku ..so aku storik kisah aku je lha ehh .:) dalam bnyk2 bosan la kan ...aku bule tahan lagi ... TAPI...TAPI...BUT..huhu,kalau xda phne melekat kat tgn..tu aku xbule dduk ..uke mybe org laen bule ,but NOT ME .!! (camner la aku kalau ditakdirkan duk asrama)-pakai seludup la aku,hikhik- tapi ...kalau phone lekat kt tangan tpi kdet hanya mmaparkan wajahnya seperti RM0.00 (@#$%^%$%..!) camne ..!! uhh.. tension2 .. >.< 

aku pun tao ..ap bez nyer pgg phne tiap masa .. tapi .. bg aku ..it only thing that between i and my boy .. coz kan dy duk jauh nun disana .. bub tu aku takot sangat lau aku xdapat blas mcj or kol dy .. :) tapi ..situasi aku skunk nie ... aku XDA KREDIT .! bila x contct dy .. mcam2 benda trut dpngaruhi .. like xd mnatt lgsug na maen games,hang out un..pkiaq berkali-kali jugak ahh .uhh =.=

uke fine.. post nie aku uad kesimpulan cket eh ..coz takot tak paham,aku kan suka melalut . ukey2 .. aku na gtaw ap2 un keje yang aku uad ,klu time tu aku 'not in good mud' ngn dy ,memang xkan jadek ..oke..setengah org ckp .. "mcj pg ptg siag mlm,mcam bule bhgia" .. so ..klu org tu ckp kt aku,aku ckap alek "so, aku mcj xcubit duit mak bapak hang pon,yg hang kalot sgat pasal ?jap,ad aku kacau kaen batik hang?!x kan..soo...aku xjga kaen batik hang,hang jgan kcu selipar jepun aku..kan xpsal jek mkn selipar 10 ringgit aku nie